Etkinlikler (Tr)

Projenin uygulanması sırasında çeşitli etkinlikler planlanmaktadır.

  1. Öğretmenler İçin Eğitim

Birinci eğitim, Okul ortamında Geçici Sanatın öğretimi için bir Metodolojik Kılavuz sağlayarak eğitim kalitesinin iyileştirilmesini sağlamayı amaçlayan öğretmenlere yönelik bir eğitimdir.

Öğrenme etkinliği sırasında öğretmenler, öğrencilerle projelerin öğretilmesini ve geliştirilmesini kolaylaştırmak için tasarım yazılımı ve 3D modelleme ile diğer teknolojik araçlar konusunda eğitilecektir. Sanatsal bileşen, öğrencilerin temel becerilerini geliştirmek için bir araç olarak tasarlanacaktır. Eğitimin sonunda öğretmenler, özümsedikleri metodolojik yaklaşımı test etmek ve yeni bilgilerini öğrencilere aktarmak için eğitim merkezlerinde uygulamaya koyacakları geçici sanatı içeren bir proje geliştirmek zorundadır. .

  1. Okullarda Geçici Sanat Projesinin Uygulanması

İkinci etkinlik, okullarda Geçici Sanat projelerinin uygulanmasını içerecektir. Bu aktivite, Yaşam Boyu Öğrenme için 8 temel yeterliliğin geliştirilmesi için bir araç olarak Geçici Sanatın uygulanmasının ne kadar alakalı olduğunu göstermek için gereklidir.

Öğretmenlerin okullarında Geçici Sanat projelerini uygulamak, işbirlikçi faaliyetleri teşvik etmek ve öğrencilerin sosyal ve sivil yeterliklerini güçlendirecek çok disiplinli takımlarda çalışmak için dört ayı olacak. Öğrenciler hem ana dillerinde hem de yabancı dillerde iletişim becerilerini geliştireceklerdir. Projenin gerçekleştirilmesi sırasında sınıf arkadaşlarıyla nasıl iletişim kuracaklarını ve çalışma grubu içindeki görevlerini nasıl kuracaklarını öğrenecekler: biri projeyi raporlamak, diğeri belgelemek, diğeri resim yapmak, vb.

Diğer ülkelerden öğrencilerle iletişim kuracakları için yabancı dilde iletişim becerilerini geliştireceklerdir. İngilizce bu projenin iletişim dilidir ve projelerin video sunumu ve gerçekleştirilmesinde kullanılacaktır. Hacmi sanatsal heykeller yapmak için bir araç olarak kullanmak için hesaplamalar, önlemler yoluyla matematiksel yeterliliklerini geliştireceklerdir. Bu aktivite, eleştirel düşünme ve kişilerarası becerilerin uygulanması yoluyla öğrencilerin kişisel gelişimini amaçlamaktadır. Geçici sanat, öğrencilerin inisiyatif ve girişimcilik duygularını artıracak bir fikri gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olacaktır.

Projenin gerçekleştirilmesi, yaratıcılık, yenilikçilik ve risk almanın yanı sıra hedeflerine ulaşmak için her aşamayı planlama ve yönetme becerisi ile ilgilidir. Bu etkinlik sayesinde öğrenciler kültürel farkındalık ve ifade becerilerini uygulayacak, fikirlerin, deneyimlerin ve duyguların geçici sanat yoluyla yaratıcı ifadesinin önemini fark edecek ve takdir edeceklerdir. Her ülkedeki okul etkinliği sırasında, öğrenciler tarafından yaratılan tüm sanat projeleri, ailelerinin, kamu yetkililerinin, öğretmenlerin vb. katılımıyla bir sergi aracılığıyla gösterilecektir.

Uzman bir komite, eserleri değerlendirecek ve seçecektir. Kazanan takıma özel bir ödül verilecektir. Ödül kapsamında kazanan grup, projede önerilen üçüncü etkinlik olan Öğrenci Değişim Hareketliliğine katılma fırsatına sahip olacaktır.

  1. Öğrenci Değişim Hareketliliği 

Öğrenci Değişim Hareketliliği Ankara, Türkiye’de gerçekleştirilecek ve öğretmen eşliğinde öğrenciler, katılımcı bir metodoloji ile yeni kültürler ve insanlarla tanışma, fikirleri ve farklı yaşam tarzlarını paylaşma, Avrupa bilincini güçlendirme, yabancı dillerdeki iletişim becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

  1. Çarpan Etkinliği

Projenin sonunda, İspanya’da, Madrid’deki 6. ve son uluslararası toplantı sırasında gerçekleştirileceğinden, tüm proje ortaklarının da katılacağı bir Ulusal Seminer planlanmaktadır. Bu etkinlik, mümkün olduğunca çok insanın erişilebilirliğini ve katılımını teşvik etmek için Madrid şehrinin merkezinde gerçekleşecek. Uygulama ise Madrid’deki Avrupa Parlamentosu ofisindeki etkinlik salonundan talep edilecek. Etkinliğin hedef kitlesi, projenin etkisini artırmak ve araç ve sonuçların ilgi ve yayılmasını teşvik etmek için eğitim merkezleri, özellikle İlk ve Orta Öğretim; gençlik örgütleri; sanat dernekleri; kültürel organizasyonlar; Metodolojik Kılavuzun Hazırlanması için Teknik Komite üyeleri; Projenin yaygınlaştırılmasını desteklemek için farklı medya vb. çeşitlendirilecektir:

Etkinliğin amaçları şunlardır:

  • Erasmus+ Programını ve olanaklarını tanıtmak.
  • Geçici Sanat öğretimi için Metodolojik Kılavuzun Sunumu
  • Proje çıktılarının yayılmasını sağlamak

Birkaç bölüme ayrılacaktır:

  • Yetkili makam tarafından açılış.
  • Projenin sunumu, amaçları, faaliyetleri, çıktıları, sonuçları ve etkisi: AIDEJOVEN projenin koordinatörü olarak bu bölümden sorumlu olacaktır.

Ayrıca, her ülkeden kendi deneyimlerini ve projenin öğrencilerine getirdiği faydaları paylaşacak profesyoneller, öğretmenler vb. gibi ilgili farklı temsilcilerin katılımı beklenmektedir.

Etkinlik, kendi bölgeleri ve etki alanları içindeki tüm proje ortakları tarafından kayıt olduktan sonra canlı olarak yayınlanacaktır.

Ulusal Seminerin kapanışından sonra, tüm bilgiler, videolar, konuşmalar ve sonuçlar proje web sitesine ve ortakların her birinin web sitelerine yüklenecektir.