O projektu (Slo)

ART-EPHEMERAL in School Education

«While drawing I discover what I really want to say»

Dario Fo

Projekt »ART-EPHEMERAL in School Education« sodelovanja 6 različnih organizacij v izobraževalni skupnosti iz Slovenije, Turčije, Italije in Španije.

Cilj je vključevanje učencev, zlasti tistih z manj priložnostmi v šolskem okolju, v razvoj ključnih podjetniških kompetenc skozi umetnost in uporabo novih tehnologij za zadovoljevanje zahtev vse bolj globalizirane in tehnološke družbe ter trga dela. Po drugi strani pa želimo izboljšati kakovost izobraževanja, tako, da šolskemu osebju zagotovimo orodja za poučevanje efemerne umetnosti, ki jih je mogoče uporabiti za različne predmete v šoli in/ali kot del učnega načrta likovne umetnosti.

Zraven tega je cilj promovirati  efemerno umetnost kot orodje izražanja, ki bo učencem omogočilo sporočanje posledic, občutkov in čustev, ki jih je vpliv pandemije COVID-19 povzročil na njihovo življenje tako na osebni kot družbeni ravni, v šolskem in družinskem okolju. Učenci bodo razmišljali tudi o posledicah vpliva pandemije na njihovo poklicno prihodnost.

Visit to Primary School Leona Štuklja Maribor!!

TRAINING ACTIVITY IN MARIBOR, SLOVENIA 11th March 2022 During the Training Activity carried out in Maribor, we had the opportunity to visit the Primary School Leona Štukja Maribor. In this visit, we could see how an educational center works in Slovenia. By this way, we could learn a lot of new and different ways of…

ARTWORK FOR TEACHERS!!

 TRAINING ACTIVITY IN MARIBOR, SLOVENIA 12th March 2022 This activity was developed on the 3rd day of the Training Activity (C1) carried out in Maribor. This activity had two principal objectives:  Develop the skills of the teachers related to ephemeral art.Show an example of how to work different contents and the 8 key competences through…

Mednarodna srečanja

Usklajevanje projekta, obisk šol in medkulturna izmenjava.

Dejavnosti

Usposabljanje učiteljev, efemerni umetniški projekti učencev.

Intelektualni izplen

Metodološki vodnik za poučevanje efemerne umetnosti v šolah

Mediji

Lokalni dogodki, zaključni večpredstavitveni dogodek, dejavnosti razširjanja.

ŽELITE BITI POSODOBLJENI?